Movens tim

MOVENS tim čine stručnjaci

_

specijalizirani za dijagnostiku sustava za kretanje,izokinetiku, kineziterapiju, fizikalnu terapiju, ortopediju, fitness i savjetovanje o prehrani

MOVENS - centar zdravog pokreta
Tomislav Bučanac

Tomislav BučanacProfesor kineziologije

Prim.Dr.sc. Eduard Rod

Prim.Dr.sc. Eduard RodSpecijalist ortopedije

Sara Siketić

Sara SiketićFizioterapeut

Ivan Škvorc

Ivan ŠkvorcFizioterapeut

Luka Lovre

Luka LovreKineziolog

Tomislav Bučanac

Tomislav Bučanac

_

Profesor Tomislav Bučanac rođen je u Zagrebu 1978. godine gdje je i diplomirao na Kineziološkom fakultetu.

Dugi niz godina je kao hrvatski taekwondo reprezentativac osvajao brojna odličja, te je 2002.godine od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora nominiran za najboljeg hrvatskog sportaša.

Krunu svoje trenerske karijere ostvario je sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.godine sa taekwondo reprezentacijom Slovenije, te kao kondicijski trener i kineziterapeut Hrvatske skijaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Sochiju 2014. godine.

Specijalizirao se u područjima fitnesa i kondicijske pripreme te fizikalne terapije i rehabilitacije. Dugogodišnji je suradnik Hrvatske skijaške reprezentacije.

Otac je troje djece i svoje slobodno vrijeme najčešće provodi s obitelji, u sportskim aktivnostima, pri čemu posebno uživa u podvodnom ribolovu i skijanju.

Prim.Dr.sc. Eduard Rod

Prim.Dr.sc. Eduard Rod

_

Prim.dr.sc. Eduard Rod, dr.med. specijalist je ortopedije, uža specijalizacija iz traumatologije lokomotornog sustava. Stalni je zaposlenik te voditelj je odjela za ortopediju Specijalne bolnice Sveta Katarina. Sportske ozljede i sindromi prenaprezanja uže su područje interesa kojim se bavi, kao i problemi vezani za zglobove, koljena, gležanj, kuk, stopalo i rame. Posebno smo ponosni na njegov doprinos i rad sa liječničkim timom Hrvatske A nogometne reprezentacije. Posljednjih godina poseban izazov predstavljaju mu biološke metode liječenja od kojih izdvaja:

  • ACP ili PRP metodu
  • Viskosuplementaciju Hijaluronskom kiselinom
  • Terapiju matičnim stanicama

U praksi je zamijetio izvrsne rezultate PRP terapije u tretiranju stanja kao što su osteoartritis (oštećenja hrskavice) koljena i kuka, kod upale i oštećenja tetiva -teniski lakat, ahilova tetiva, zatim impingement – sindroma sraza ramena te parcijalne ruptura mišića. Viskosuplementacija – terapiju hijaluronskom kiselinom najviše upotrebljava u stanjima poput artroze koljena i kuka. Terapija matičnim stanicama primjenjuje se kod osteortritisa koljena i kuka, a za razliku od terapije plazmom ima puno konkretniji i duži učinak kod viših stupnjeva oštećenja hrskavice.

Prim.dr.sc. Eduard Rod najbolji je ortoped za 2019. i 2020. godinu po izboru hrvatskih pacijenata.

Sara Siketić

Sara Siketić

_

Sara Siketić rođena je u Zagrebu 1992. godine gdje je i diplomirala na Zdravstvenom veleučilištu.

Po završetku studija radi kao fizioterapeut u poliklinici Kaliper kod dr. Nataše Desnice te stječe puno iskustva u radu i rehabilitaciji sa vrhunskim sportašima i rekreativcima.

2018. godine pridružuje se Movens centar timu gdje se dodatno specijalizira u području fitnesa i kondicijske pripreme.

Slobodno vrijeme najčešće provodi u sportskim aktivnostima te druženju sa obitelji i prijateljima.

Ivan Škvorc

Ivan Škvorc

_

Diplomirani fizioterapeut Ivan Škvorc rođen je 1991. u Zagrebu gdje je završio srednju školu za fizioterapeutskog tehničara te diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu.

Stručni staž je odradio u KBC Zagreb, od 2014. do 2015. godine gdje je stekao znanja i iskustva iz različitih kliničkih područja.

Od 2016. godine radi kao fizioterapeut u Zavodu za rehabilitaciju KBC-a Zagreb gdje se kontinuirano usavršava kroz stručne seminare te predavanja kolega i vanjskih predavača.

Od 2016. godine Ivan je član tima Spinal Studia koji kasnije postaje MOVENS Centar. Usko surađuje s profesorima Bučancem i Tudorom na različitim projektima, te je i sam stručan u primjeni fizioterapijskog procesa procjene i intervencije, naročito manualnih tehnika.

Ivan se nastavlja educirati u smjeru sportskih ozljeda te planira usavršavati i nadograđivati svoja znanja. U slobodno vrijeme prati i bavi se sportom, putuje, i njeguje svoju gurmansku stranu.

Luka Lovre

Luka Lovre

_

Luka Lovre rođen je u Zagrebu 1997. godine gdje i studira na Kineziološkom fakultetu.

Dugi niz godina bavio se nogometom, te je po završetku srednje škole došao na rehabilitaciju koljena u današnji Movens centar, gdje se zaljubio u područje fizikalne terapije i rehabilitacije, te odlučio ići u smjeru školovanja za kineziterapeuta.

2017. godine kreće sa studiranjem na Kineziološkom fakultetu, te odmah na 1. godini kreće sa praksom u području kineziterapije i kondicijske pripreme.

Od 2020. godine, Luka je dio tima tenisačice Ane Konjuh, koju prati na svim teniskim turnirima kao njen kineziterapeut.

Svoje slobodno vrijeme najradije provodi u dugim razgovorima sa prijateljima, te pobjeđivanju istih u sportskim aktivnostima, te ga posebno ispunjava volontiranje.