Izokinetika

Tehnologija NASA-e za vašu rehabilitaciju

_

BIODEX SYSTEM 4 pro – najkvalitetnija izokinetička dijagnostika

Izokinetičkim uređajima precizno i brojčano utvrđujemo:

_
  • Razinu jakosti i izdržljivosti određene mišićne skupine
  • Odnose suprotnih mišićnih skupina koje okružuju zglob
  • Bilateralnu usporedbu istih mišićnih skupina
  • Opseg pokreta u određenome zglobu
izokinetika - Movens - BIODEX SYSTEM 4 pro

U Movens centru koristimo BIODEX SYSTEM 4 pro, najučinkovitiji izokinetički uređaj danas dostupan na tržištu. BIODEX već više od 30 godina razvija multifunkcionalne robotizirane dinamometre te slovi za vodeće ime u inovativnosti, učinkovitosti i pouzdanosti uređaja. U Hrvatskoj i čitavoj regiji, svega je nekoliko ovakvih uređaja dostupnih za rehabilitacijske i dijagnostičke svrhe.

Brojne su mogućnosti korištenja BIODEX SYSTEM 4 pro, no ukratko, služi nam za identifikaciju, tretiranje i dokumentiranje disbalansa koji uzrokuju funkcionalna ograničenja tijela.

Rezultati testiranja uspoređuju se sa normativima utvrđenima za vašu dob, spol te stupanj aktivnosti. Nakon toga se radi analiza kojom se – uzevši u obzir niz fizikalnih parametara – utvrđuje funkcionalnost i stanje određenoga zgloba.

Bilo da je riječ o sportskoj ili radnoj ozljedi, kao priprema za operativni zahvat ili u rehabilitaciji i terapiji nakon operacije, BIODEX sustav primjenjiv je na sve dobne skupine te je pouzdan i učinkovit u tretiranju neuromuskularnih ozljeda lokomotornog sustava.

Osnovno obilježje ovih izvrsnih izokinetičkih uređaja jest što pružaju konstantnu kutnu brzinu te otpor koji se prilagođava vašoj mogućnosti pružanja sile.

Testiranjem ili vježbanjem na BIODEX uređajima, mjeri se i razvija jakosti i izdržljivosti mišića koji okružuju pojedini zglob. Tako možemo pronaći Vašu ‘slabu točku’ te se koncentrirati na njen oporavak kako biste ubrzo uživali u kretanju bez boli.

izokinetika - Movens -BIODEX SYSTEM 4 pro

Kako izgleda testiranje i terapija na BIODEX SYSTEM 4 pro?

_

Iako se uređaj može činiti zastrašujućim, uvjeravamo Vas da je stvoren za Vašu ugodnu i bezbolnu terapiju. Klijent se smješta u udobnu fotelju na koju se spajaju nastavci za pojedini zglob (koljeno, skočni zglob, kuk, rame, lakat, ručni zglob), a potom se prepušta najpametnijem izokinetičkom stroju današnjice.

BIODEX SYSTEM 4 pro pruža silu uz zadanu kutnu brzinu, ali u svakom trenutku, uslijed zamora ili osjeta boli, možete smanjiti silu ili u potpunosti stati sa pokretom. To je jamstvo minimalnog rizika i bezbolne učinkovite terapije ili treninga. Kutne brzine koje se najčešće koriste prilikom testiranja su 60 ° u sec za mjerenje maksimalne jakosti, te 180 ° za mjerenje mišićne izdržljivosti.