Dijagnostika

Znate li svoje slabe točke?

_

Najmoderniji dijagnostički uređaji za precizno otkrivanje uzroka boli i prevenciju ozljeda

Neki od najvećih zdravstvenih problema današnjice vezani su za naš sustav kretanja:

_
 • Bolovi u lumbosakralnome i vratnom dijelu kralježnice
 • Ruptura prednjeg križnog ligamenta i meniskusa
 • Rupture mišića i tetiva
 • Tendinopatije
 • Oštećenja hrskavice i artroza zglobova
 • Osteoporoza
 • Frakture kostiju
Dijagnostika - Movens
Dijagnostika - Movens

Osim genetskih predispozicija, navedeni problemi su posljedica neopaženih anatomskih devijacija, nedovoljne jakosti i izdržljivosti pojedinih mišićnih skupina ili mišića nogu, ruku i trupa suprotnih strana tijela.  Sjedilački načina života i neaktivnosti ili pak pretjerano treniranje i bavljenje sportom bez stručne podrške, također mogu uzrokovati ozljede.

U dijagnostici i procjeni funkcionalnosti lokomotornoga sustava koristimo najučinkovitije uređaje danas dostupne na tržištu, te brojne manualne testove.

Zbog čega je važno testirati se?

_

Kvalitetnim i stručnim dijagnostičkim testiranjem moguće je utvrditi trenutno stanje i ograničenja vaših mišića i zglobova, te ispraviti anomalije i disbalanse! Nakon provedenog testiranja, naš klijent dobiva precizan uvid u svoju posturu, stabilnost i mobilnost kralježnice te svih ostalih zglobova. Saznat će informacije o jakosti i izdržljivosti svojih mišića te postotak masnoga tkiva u tjelesnoj težini. Sve to je od presudne važnosti za prevenciju ozljeda i sindroma prenaprezanja. Rezultati provedenog testiranja koriste se za daljnji terapijski rad ili individualni trening koji će biti učinkovitiji, a mogućnost ozljeda tada je značajno smanjena.

Dijagnostika - Movens

Metode i uređaji koje koristimo u dijagnostičkom testiranju su:

_
 • BIODEX SYSTEM 4 proIzokinetički uređaj
 • BACK CHECKDinamometrijska platforma
 • BIODEX BALANCE SYSTEMBalans platforma
 • BIOELEKTRIČNA IMPEDANCIJAza određivanje sastava tijela
 • KALIPERza mjerenje debljine kožnog nabora
 • MANUALNI TESTOVIza procjenu posture, mobilnosti i stabilnosti kralježnice te ostalih zglobova

Tvrtka BIODEX

Tvrtka BIODEX već više od 30 godina razvija multifunkcionalne robotizirane dinamometre te slovi za vodeće ime u inovativnosti, učinkovitosti i pouzdanosti uređaja. U Hrvatskoj i čitavoj regiji, svega je nekoliko ovakvih uređaja dostupnih za rehabilitacijske i dijagnostičke svrhe.

BIODEX SYSTEM 4 pro

_

BIODEX SYSTEM 4 pro najučinkovitiji je izokinetički uređaj danas dostupan na tržištu. Brojne su mogućnosti njegova korištenja no ukratko, služi nam za identifikaciju, tretiranje i dokumentiranje disbalansa koji uzrokuju funkcionalna ograničenja tijela.

Dijagnostika - Movens - BIODEX SYSTEM 4 pro
Dijagnostika - Movens -BACK CHECK

BACK CHECK

_

BACK CHECK uređaj je kojim mjerimo razinu mišićne jakosti i izdržljivosti glavnih posturalnih mišića trupa i zdjelice. Nedovoljna razina jakosti mišića kralježnice i zdjelice te poremećeni odnosi suprotnih mišićnih skupina, glavni su uzrok ozljeda i bolova u vratnome i lumbalnome dijelu kralježnice te zdjelici. Ovim uređajem provodimo testiranje mišića koji izvode osnovne i svakodnevne pokrete vaše kralježnice i zdjelice. Mišićne kontrakcije odvijaju se u izometrijskom odnosno statičkom režimu rada tako da ne postoji rizik od ozljeda niti boli, što prilikom dinamičkih mjerenja na nekim sličnim uređajima, često predstavlja problem. Nakon izvršenoga mjerenja, radimo analizu maksimalne mišićne jakosti i izdržljivosti koja treba biti usklađena sa normativom obzirom na vašu dob i spol te omjere jakosti mišića suprotnoga djelovanja.

BIODEX BALANCE SYSTEM

_

BIODEX BALANCE SYSTEM je uređaj namijenjen svima, od starijih osoba do sportaša koji žele unaprijediti ravnotežu, povećati brzinu i preciznost pokreta, ojačati mišiće i stabilizirati zglobove, tretirati široki opseg ozljeda ili ubrzati oporavak nakon operativnog zahvata.

Ovim uređajem mjerimo i procjenjujemo posturu, raspored težine na lijevoj i desnoj nozi te brzinu motoričke reakcije. Mjerenjem na ovome uređaju možemo precizno detektirati brojne posturalne devijacije i nepravilnosti koje su trenutni uzrok ili u periodu vremena dovode do problema i bolova pojedinih dijelova vašega lokomotornoga aparata. Bolovi u leđima, koljenima ili kukovima često su posljedica gore navedenih problema. Osim testiranja, uređaj omogućuje raznovrsne i zanimljive modele treninga za razvoj senzomotorike te integralne stabilnosti lokomotornoga sustava.

Dijagnostika - Movens - BIODEX BALANCE SYSTEM
Dijagnostika - Movens - BIOELEKTRIČNA IMPEDANCIJA

BIOELEKTRIČNA IMPEDANCIJA

_

BIOELEKTRIČNA IMPEDANCIJA je uređaj kojim kroz tijelo -preko elektroda postavljenih na dlanovima i stopalima – prolazi struja. Na osnovu otpora na koji struja nailazi, a koji je najveći u masnome tkivu, dobivamo podatke o postotku masnoga tkiva u našoj tjelesnoj težini te nemasnoj i masnoj masi tijela.

KALIPER

_

KALIPER je instrument za mjerenje debljine kožnog nabora odnosno vašega potkožnoga masnoga tkiva u milimetrima. Mjere se uzimaju sa više različitih mjesta na tijelu. Nakon mjerenja, koristimo specijalni program za izračun postotka masnoga tkiva u vašoj tjelesnoj težini te podatke o težini vaše nemasne i masne mase tijela u kilogramima.

Koristite kaliper i bioelekričnu impendanciju, kako biste saznali od čega se sastoji vaša tjelesna težina izmjerena vagom.

Dijagnostika - Movens - KALIPER